RSS

Jocuri PS Vita

 

 

Despre Jocuri PS Vita

 

O multime de jocuri PS Vita urmeaza sa fie lansate pentru consola cu acelasi nume, cea mai noua consola portabila pentru produsa de cei de la Sony. Aceasta noua consola vine cu o serie de inovatii in domeniul consolelor portabile, oferind pentru prima oara un ecran cu touch-screen capacitiv. De asemenea, vor fi apreciate de catre gameri cele doua butoane analog (fata de doar unul in versiunile precedente)modulul GPS, tehnologia Motion Sensing imprumutata de la DualShock 3 si conectivitatea 3G plus doua camere video pe fiecare parte a consolei. Suportul media pentru jocuri PS Vita este unul nou, de asemenea brevetat de Sony, cu o capacitate mai mare de stocare.

 

Jocuri PS Vita

Pentru inceput, Sony ofera cateva jocuri PS Vita ce sunt disponibile exclusiv pe aceasta platforma, insa producatorii de jocuri anunta ca marea majoritate a titlurilor noi ce vor fi lansate vor fi oferite si pe aceasta noua consola. Printre titlurile ce sunt oferite acum, enumeram: Uncharted: Golden Abyss, Ruin, ModNation Racers sau Bioshock.

Jocuri PS Vita

Oferta de accesorii si jocuri PS Vita

La capitolul accesorii, Ps Vita ofera o serie de gadget-uri ce sunt menite a face folosirea acestei noi console mult mai usoara. Va invitam sa navigati prin magazinul nostru online si sa alegeti accesorii si jocuri PS Vita la preturi rezonabile si pentru toate gusturile.

read comments

PlayStation 3 versus XBOX 360

PlayStation 3 vs. XBOX 360 – cine detine suprematia consolelor Next Gen?

 

In lumea home-entertainment-ului se duce o lupta acerba de la aparitia primei console de jocuri video lansata de Magnavox in 1972 si numita Magnavox Odyssey. Astazi intalnim trei producatori de hardware in domeniul gamingului, toti cam cu aceeasi existenta in piata si anume Sony, Microsoft si Nintendo. Cele doua firme supuse atentiei prin acest post sunt Sony si Microsoft cu ale lor PS3 si XBOX 360.

 

Sony PlayStation 3

 

PlayStation 3 sau PS3 a fost lansat in America si Asia in Noiembrie 2006 si in Martie pe piata europeana. PlayStation 3 oferea un nou procesor grafic numit Cell Broadband Engine si o memorie video de 256 MB, dubla ca dimensiune fata de PlayStation 2 si in plus pe noul standard GDDR 3. PS3 avea incorporat si un hard de 40 GB (mai tarziu au aparut versiuni cu hard de 20, 60, 80, 120 si chiar 250 GB – ultima era o versiune speciala destinata pietei din SUA), conectivitate WI-FI si un controller nou fara fir denumit Sixaxis Motion Controller,  maneta ce functiona prin bluetooth si avea senzori de miscare incorporati. In plus, conectivitatea HDMI o facea cea mai performanta consola a acelei perioade. Jocurile erau oferite pe un nou suport media numit Blu-Ray Disk,  ce oferea o capacitate mare de stocare pentru jocurile in format High Definition, ce erau destul de mari ca si volum de date. Pentru inceput Sony a oferit doar cateva jocuri PS3 din care amintim: F.E.A.R., Call of Duty 3, Resistance: Fall of Men sau Ridge Racer 7. Succesul PlayStation 3 a fost fantastic, Sony reusind sa vanda toate unitatile puse la dispozitie pe piata din America si Canada in doar cateva ore.

 

playstation 3

Microsoft XBOX 360

 

Lansat in America in Noiembrie 2005 si apoi in Europa si Asia in Decembrie 2005, XBOX 360 a fost in fapt prima consola Next Gen, avand un procesor grafic cu o memorie de 256 MB GDDR 2. Consola oferea o maneta fara fir, cu un design studiat atent, derivat din maneta primei console XBOX. Lipsa unor optiuni ca conectivitatea WI-FI, HDMI sau cititorul Blu-Ray au lasat-o pentru o buna perioada in umbra PlayStation 3. Pe parcursul timpului, consola a cunoscut diverse modificari la partea hardware in special datorita constructiei deficitare a carcasei, ce nu asigura o buna ventilatie, iar acest lucru ducea la dezlipirea procesorului grafic de pe placa de baza.

 

playstation 3

Concluzia

 

Inca de la inceput cele doua console au luptat nu doar prin caracteristicile oferite, ci si prin jocurile cu titlu exclusiv: SOCOMsi Uncharted pentru PlayStation 3 sau Halo si Forza Motorsport pentru XBOX 360. Desi nu am enumerat toate jocurile exclusive, Sony conduce detasat prin multimea de titluri produse sub tutela Sony aici existand best-sellere ca Resistance, Killzone sau Gran Turismo. Mai nou, lupta se duce pe taramul sistemelor interactive de joc, sisteme “imprumutate” de la Nintendo. Sony a venit primul pe piata cu PlayStation 3 Move – sistem ce include doua controllere independente cu senzori de miscare si o camera web, iar apoi Microsoft a lansat Kinect XBOX – ce ofera un senzor de miscare de mari dimensiuni ce incorporeaza o camera video de inalta rezolutie si un microfon si ce functioneaza in sistem “hands free” adica nu necesita niciun controller in timpul jocului, totul; facandu-se prin miscarile mainilor si ale corpului.

 

In final, fiecare dintre cei doi producatori are o serie de atuuri ce nu se regasesc la celalalt, insa – si aici e o parere strict personala (desi impartasita de multa lume) – Sony PlayStation 3 este totusi cu un pas in fata in acest razboi.

read comments

Battlefield 3 – FPS la un alt nivel

Noul Battlefield 3

Lansat si in Romania pe data de 25.10.2011, Battlefield 3 este in fapt continuarea Battlefield 2, joc ce nu a fost disponibil decat pentru PC si a avut o serie de extensii, fiecare oferind tipuri diverse de conflicte si misiuni. Primul titlu din seria Battlefield ce a fost oferit si pe suport media pentru console video, a fost Battlefield 2 Modern Combat, ce avea o poveste mult simplificata fata de versiunea PC si era orientat mai mult spre on-line multiplayer. Lucrurile au capatat o turnura noua, cu misiuni liniare prin Battlefield Bad Company ce ne oferea povestea unui pluton de soldati cu probleme, care erau trimisi in misiuni deosebit de dificile tocmai pentru reputatia lor de “rebeli”.

Noutati in Battlefield 3

Zonele de conflict au ramas in mare aceleasi, dusmanii de asemenea. Nou este motorul grafic, testat in prealabil pe Medal of Honor – versiunea 2010 – un joc ce schimba scenariul dupa o serie intreaga de shootere avand ca tema cel de-al Doilea razboi Mondial. Medal of Honor nu a avut un succes nemaipomenit, tocmai pentru ca fanii seriei erau obisnuiti sa lupte impotriva nazistilor, nu impotriva terorismului. Electronic Arts nu a reusit sa faca aceasta trecere cu acelasi succes cu care seria Call of Duty de la Activision il reputa prin Call of Duty Modern Warfare 1 si 2.

Battlefield 3

Revenind la joc, Battlefield 3 ofera o extra doza de realism, si aduce din nou in lupta posibilitatea de a conduce diverse vehicule militare, de la avioane la tancuri si nave, posibilitate ce este de asemeni reluata de la seria Battlefield 2. Zonele de conflict sunt destul de diversificate si poarta jucatorul in diverse decoruri, de la lupte in desert sau zone montane pana la lupte intense in mediul urban.

In incheiere pot spune ca recomand cu drag Battlefield 3, iar cei care il vor cumpara nu vor fi dezamagiti deloc.

read comments

Despre Jocuri RPG

Jocuri RPG, adica Role-playing games, sunt jocurile in care jucatorii interpreteaza rolul unui personaj anume intr-un cadru fictiv. Actiunile pe care le intreprinde jucatorul de-a lungul jocului conduc fie catre succes fie catre esec,acestea din urma fiind determinate de o serie de reguli prestabilite. Aceste jocuri RPG sunt in general considerate potrivite pentru toti membri familiei.

jocuri rpg

Jocurile RPG si-au inceput existenta sub forma de jocuri RPG pen-and-paper in care participantii descriu actiunile personajelor cu ajutorul vorbirii. In jocurile pen-and-paper unuia dintre jucatori ii este atribuit rolul de Game Master si este de datoria lui sa supervizeze un mediu fictiv in care fiecare jucator ia rolul unui personaj fictiv. Fiecare jucator decide ce mutari trebuie sa faca personajul pecare il reprezinta si le descrie grupului.Jocurile Pen-and paper si-au pierdut popularitatea in categoria jocuri RPG odata cu aparitia board games-urilor si jocurilor de carti. Dintre board games-uri putem aminti de Cluedo si Dungeons and Dragons. In aceste jocuri RPG “masa de joc” servea jucatorilor drept ajutor pentru a vizualiza desfasurarea jocului, scenariul, personajele.Jocurile de tip board game pot varia de la unele simple la unele foarte complexe.Jocurile mai complexe descriu in general modul de joc foarte detaliat si vin cu o serie de reguli care trebuie respectate de-a lungul jocului.

jocuri rpg

Intr-un final si aceste jocuri RPG board au scazut in popularitate in favoarea jocurilor video RPG (ex: Baldur’s Gate, Final Fantasy, Diablo) pentru calculator. In jocuri video RPG jucatorul controleaza un personaj prestabilit din punct de vedere grafic si i se atribuie responsabilitatea de a indeplini cu succes o serie de misiuni. In general RPG-urile video sunt caracterizate prin povesti foarte bine conturate si prin mediul de joc foarte bine gandit.Jucatori exploreaza mediul de joc in timp ce incearca sa rezolve diverse puzzle-uri si sa castige dominatia asupra adversarilor.Un dezavantaj al jocurilor video RPG comparativ cu versiunile mai vechi este ca personajul nu mai are la fel de multa libertate de actiune.

jocuri rpg

 

In continuare va propunem o lista cu cele mai bine cotate jocuri RPG

Dragon Age

Planescape Torment

Knights of the Old Republic

Fallout 2

Fallout 3

Deus Ex

Baulder’s Gate 2

Vampire: The Masquerade

The Witcher

Neverwinter Nights 2

Jade Empire

Mass Effect

Final Fantasy VII

Elder Scrolls III: Morrowind

read comments

Despre jocuri de strategie

Jocuri de strategie reprezinta  categoria jocurilor video care solicita jucatorilor abilitatile de dezvoltare a unui plan strategic pentru obtinerea victoriei. Punctual, jucatorul trebuie sa planifice o serie de actiuni impotriva unuia sau mai multor adversari, urmarind de obicei diminuarea puterii acestora. Victoriile se obtin in general in urma unor mutari bine gandite, norocul avand in general un rol aproape insignifiant. In marea majoritate a acestor jocuri de strategie jucatorului i se atribuie o viziune panoramica asupra hartii si controleaza indirect personajele participante. Aceste jocuri de strategie sunt caracterizate in general prin elemente specifice razboaielor dar si prin elemente de administrare si dezvoltare economica.

 

Jocuri de strategie  ca  binecunoscutele  Sah, GO, dar si jocuri cu personaje in miniatura (board games) sunt jocurile care stau la baza celor de strategie de astazi. Primul joc de strategie,Invasion, a fost lansat in 1972, pentru consola Magnavox Odyssey. Computer Bismarck, lansat in 1980 de Strategic Simulations (SSI), a fost primul joc istoric de razboi. Companii precum SSI, Avalon Hill, MicroProse, Strategic Studies Group au lansat multe jocuri de strategie in perioada anilor ’80. Reach for the stars din 1983 a fost unul din primele jocuri de strategie de tip 4x (explore, expand, exploit, and exterminate), care imbina cresterea economica cu progresul tehnologic si cucerirea teritoriilor adverse.

 

jocuri de strategie

Jocuri de strategie se impart in functie de gameplay, Real-time Strategy, care ofera un mod de joc continuu si Turn-based strategy care ofera un mod de joc bazat pe ture. Aceste diferente, cand vine vorba de gestionarea timpului, pot deriva in in multe altele. Jocurile Real-time Strategy sunt orientate mai mult catre actiune spre deosebire de celelalte care se bazeaza pe planuirea si mutarea pas cu pas.

Popularitatea jocurilor RTS a condus la concluzia ca amatorii de jocuri prefera in general jocurile de actiune. Fanii genului au criticat de-a lungul timpului ideea de asteptare asociata cu jocurile TBS si au laudat modul provocator de joc, realismul asociate cu alegerea deciziilor in timp real.De partea cealalta, fanii turn-based strategy au criticat faptul ca la jocurile Real-time Strategy unitatile nu se comporta conform planului atunci cand nu sunt controlate in mod direct. De-a lungul timpului criticii au sustinut ca modul realist de joc diminueaza conotatiile termenului de strategie.

In concluzie avantaje care sa sustina calitatile ambele genuri au fost recunoscute, ramanand in final doar o problema de gusturi.

Herzog Zwei (1989) e considerat unul dintre primele jocuri de strategie de tip RTS, desi termenul este cunoscut datorita unor jocuri lansate mai devreme, cum ar fi, Cytron Masters sau Utopia, lansate in 1982, Stonkers, Epidemic!, Bokosuka Wars, lansate in 1983.Genul a devenit popular cu doi ani mai tarziu, in 1992, datorita jocului Dune II. Brett Sperry creatorul jocului, a consacrat termenul de Real-time Strategy, contribuind astfel semnificativ la popularizarea genului.

 

jocuri de strategie

De la prima aparitie in 2000, seria Total War, produsa de Creative Assembly a devenit cea mai de succes din categoria jocurilor de strategie din toate timpurile, atingand vanzari de milioane de bucati pentru Empire: Total War.

 

jocuri de strategie

Din categoria jocuri de strategie turn-based s-au remarcat de-a lungul timpului titluri ca, Civilization, Heroes of Might and Magic, Making History, Advance Wars si seria Master of Orion.

read comments